> >


Maandag Gesloten

Dinsdag t/m vrijdag 09.00-12.15 en 13.15-18.00
Vrijdagavond koopavond tot 20.00
Zaterdag 09.00-16.00

Historie

Het avontuur begon  in Nieuwleusen op 23 april 1977. Het winkeltje van de heer Veldhuis kwam, na zijn overlijden, in de verkoop. Het werd door Vader en Moeder Schuurman gekocht, en een kleine renovatie werd uitgevoerd.

Op 23 april 1977 ging de winkel van start. Het was toen ongeveer 80 m3 groot. Al spoedig bleek de winkel te klein. Niet zo verwonderlijk want bij de heer Veldhuis had je twee soorten heren schoenen. Bruine en zwarte. Dat werd anders bij vader en moeder Schuurman. Dames, heren en kinderschoenen in alle maten en soorten kwamen er te koop. Eerst nog in dozen in de winkel, later zeer overzichtelijk op rekken, zodat je kon zien wat er aanwezig was. In de eerste 10 jaar hebben er verscheidene verbouwingen plaats gevonden, zodat er uiteindelijk 400 m3 winkelruimte was. Er was ook een complete sportshop bij gekomen en er kwam een schoenmakerij bij. In eerste instantie met een schoenmaker van elders. Later stond Gerard Schuurman zelf achter de machines. Nellie Schuurman en een partime-ster deden de winkel. Dedemsvaart kwam erbij. In winkelcentrum de Vaart werd een unit gehuurd. Daar stond toen de oudste dochter, Olga, in. Na 15 jaar zijn ze daar weer gestopt.

De jongste dochter, Helga, leerde voor schoenhersteller,  en werkte dus elders. Na  bijna 24 jaar nam toch de jongste dochter, Helga, de zaak over. Oktober 2000 staat in de analen. Er werd grootscheeps uitverkocht, en in 2001 ging de zaak enkele weken dicht. Er werd heel rigoreus verbouwd. Er kwam een scheidingswand, want Helga wilde wel de schoenwinkel overnemen, maar niet de sportshop. In dat deel van de winkel zit nu bloemenwinkel “Flower Fashion”. April 2001 ging de zaak weer open. In het midden van de winkel een grote cirkel, met daarin speelgoed. Zodat pa en/of ma rustig schoenen kunnen  passen, terwijl het kroost kan spelen. Ook nu staan  de schoenen overzichtelijk op rekken. Alles bij elkaar opgeteld, zit er nu dus ruim 31 jaar Schuurman Schoenen  op de Backxlaan in Nieuwleusen. Het assortiment is met de komst van de jongere garde toch weer anders geworden. Maar ook de oudere klanten worden niet vergeten. De door hun  zeer gewaarderde modellen zijn daarom ook nog altijd verkrijgbaar.

De winkel heet nu trouwens Helga Schuurman Schoenen en Podologie. Podologischezooltjes en ortheses worden ook aangemeten. Daarvoor moest Helga een stevige cursus volgen , ze slaagde met glans. Of één van haar kinderen later de zaak overneemt? Dat zijn  dingen die in de toekomst verborgen zijn.   Maar voorlopig, aan de  Backxlaan 37 in Nieuwleusen, is het “Helga Schuurman Schoenen en Podologie” waar u vakbekwaam en vriendelijk geholpen wordt.

Ga naar boven